sreda, 29. oktober 2014

Sprememba življenja

Tile mrzli jesenski dnevi so me spomnili na lanski žledolom in mrzle zimske dni, ki se nam približujejo. Februarja sem bila že čisto neučakana, da spoznam najinega Andraža, no pa glejte kje smo zdaj. 
Vstajamo ob 5h, ko se je menjala ura smo bili zbujeni že ob 4h, pa zaradi zobkov ob 4h:))) o joj, včasih sem kot mesečnih, Andraž se mi pa smeji, pa me vleče za lase, pa raziskuje moj obraz, ....skratka, njemu se zdi to full zabavno tud če je ura 4 zjutraj, men pa seveda ne tolk, ker komaj gledam. Pa tudi to se navadiš, saj se moraš a ti je všeč ali ne. 
Najbolj zabavno je kaj vse že počne mali vragec, najbolj od vsega je kotaljenje sem in tja, metanje igrač znova in znova, mami pa pobira in pospravlja, da lahko mali zopet razmetuje. 
Ko postaneš mama, se kar navadiš na nered, ki vlada v stanovanju čez dan, dokler ga ne spraviš spat in pospraviš. Brala sem zanimivo knjigo, kjer piše, da so razmetane igrače otrokov red, torej, naša dnevna je njegovo igrišče, tam pa ja ne more biti vse pospravljeno, kako pa se boš igral:)
Seveda smo sedaj že toliko stari, da se tudi razjezimo, uhhhh kako se zna dret na ves glas če mu kaj ni prav. Pa seveda so najbolj zanimive igrače, ki v bistvu niso igrače, razni daljinci, očala, mobiteli, kozarci, kuhalnice, posode, gumice za lase, laptop, miška,.....
No Andrej se mora iti pa prav skrivalnice, ker ko ga mali vidi, ni šans, hoče bit pri njemu, kar je razumljivo, saj ga bolj malo vidi, ker je v službi. Ko zjutraj vstane se mu obesi za vrat in ko pride iz službe, tako, da morava sodelovat, da ga pretentava, da Andrej uide skozi vrata v avto:))) hahaha.

Materinstvo je lepo, zanimivo, polno presenečenje, novih spoznanj, učenja, ponosa, lepih trenutkov, smejanja, najbolj pa naporno, vsaj meni se zdi, pa čeprav mi gre v redu, pa vseeno, časa zmankuje, nimam časa zase, kar pogrešam, vse moraš naredit sproti, kar pa ni vedno lahko.


Ni komentarjev:

Objavite komentar